Viridis

Viridis

VIRIDIS – Drvni klaster Virovitičko-podravske županije osnovan je 2011. kao neprofitna udruga. Tvrtke članice Klastera zapošljavaju oko 350 djelatnika i u Klasteru ih povezuju slični ciljevi poslovanja. Korištenjem prirodnih resursa i postojećih znanja te ugradnjom novih znanja kroz Klaster se stvara globalno konkurentan drvo-prerađivački sektora Virovitičko-podravske županije. Razrađen model funkcioniranja klastera omogućuje veću učinkovitost svake članice. Osiguran je povoljniji pristup sirovinama, informacijama i kvalitetnim radnicima. Zajedničkim aktivnostima, uz razvoj i unapređenje poslovanja tvrtki drvo-prerađivačkog sektora, postiže se zaštita proizvodnje i znanja u domaćoj drvnoj industriji. Potiče se suradnja komplementarnih područja koja doprinosi razvoju konkurentnih proizvoda više dodane vrijednosti, plasiranju proizvoda na tržište te internacionalizaciji poslovanja tvrtki Klastera.

Misija i vizija

Misija Klastera je promicanje sektora drvno-prerađivačkog sektora i međusektorske suradnje tvrtki Klastera s istraživačkim i razvojnim institucijama na području istraživanja i razvoj tehnologije, primjene i komercijalizacije inovacija, novih tehnologija i investicija. Promocijom i razvojem zajedničkih projekata, podupire se razvoj novih proizvoda i internacionalizacija poslovanja što doprinosi povećanju konkurentnosti sektora.

Izgraditi stabilan i snažan klaster drvno-prerađivačkog sektora potičući razvoj modernih, globalno konkurentnih tvrtki utemeljenih na znanju te podržavajući poslovne i tehnološke inovacije, kreativnost, učinkovitu tehnologiju i fleksibilnost, uz suradnju s istraživačkim i razvojnim institucijama i predstavnicima javnog sektora s ciljem unaprjeđenja razvoja drvno-prerađivačke sektora kao glavni izvoznik i lider u inovacijama.

Djelatnosti članova

Članovi drvnog klastera njeguju dugogodišnju tradiciju obrade drveta na ovim područjima sa akcentom na modernizaciju i kreativnost sa visokim standardom kvalitete i očuvanjem okoliša, kao potpora drvnim prerađivačima klasteru su se priključile razvojne i obrazovne institucije. Stoga mogu ponuditi kvalitetno izrađen i dizajniran namještaj po Vašoj mjeri, drvene prerađevine, drvene podne obloge, drvene konstrukcije i ostalo uz stručan kadar. Drvni klaster je namijenjen razvoju gospodarstva, tehnologije i inovacija na području drvoprerađivačke industrije.

    Prijavnica za upis novih članova

Projekt poduzetnički impuls 2014.

Projekti   •   11.05.2016.
Projekt poduzetnički impuls 2014.
U razdoblju od 18 mjeseci Drvni klaster VIRIDIS proveo je niz aktivnosti vezanih uz promidžbu klastera te stvaranje novog zajedničkog proizvoda članova klastera. Kao rezultat projekta nastao je drveni modularni objekt javne namjene te dizajn školskog namještaja.

Završni radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici

Novosti   •   29.03.2016.
Završni radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici
U Virovitici je pred završetkom realizacija projekta Panonski drvni centar kompetencija. Projekt obuhvaća aktivnosti izgradnje, opremanja i razvoja Centra koji će pružati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvoprerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

U Prištini predstavljena drvena modularna građevina Drvnog klastera VIRIDIS

Novosti   •   19.09.2015.
U Prištini predstavljena drvena modularna građevina Drvnog klastera VIRIDIS
Delegacija Virovitičko-podravske županije sudjelovala u posjeti hrvatskog gospodarskog izaslanstva Kosovu. U sklopu provedbe projekta Poduzetnički impuls 2014., Razvojna agencija VIDRA i Drvni klaster VIRIDIS, potpomognuti snažnom potporom HGK – Županijske komore Virovitica, predstavili su drveni modularni objekt javne namjene u sklopu Hrvatskog gospodarskog izaslanstva Kosovu u razdoblju od 15. do 16. rujna.

Drvni klaster prepoznao Albaniju kao tržište puno prilika.

Novosti   •   04.12.2014.
Drvni klaster prepoznao Albaniju kao tržište puno prilika.
U razdoblju od 22. do 26. studenog Drvni klaster Viridis sudjelovao je na Međunarodnom sajmu PANAIR 2014. u Tirani te je predstavio proizvode i buduće planove članova klastera, točnije proizvode tvrtke Pan parket d.o.o., Palković d.o.o., Hrastico, A.M.S.-Biomasa d.o.o. i Drvene konstrukcije d.o.o. Izlaganje na sajmu sufinanciralo je Ministarstvo poduzetništva i obrta kroz Program poticanja poduzetništva i obrta, Poduzetnički impuls 2014. godine.


Virovitičko-podravska županija osigurala 45 milijuna kuna iz EU za projekt Panonski drvni centar kompetencija

Projekti   •   28.08.2014.
Virovitičko-podravska županija osigurala 45 milijuna kuna iz EU za projekt Panonski drvni centar kompetencija
U Virovitici 28. kolovoza 2014. godine u organizaciji Virovitičko-podravske županije predstavljen je projekt „Panonski drvni centar kompetencija“, jedan od prvih projekata koji će biti realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava „Shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost.


PROJEKT „OBRTNIK I DIZAJNER“- suradnja člana klastera i Arhitektonskog fakulteta Zagreb

Projekti   •   17.06.2014.
PROJEKT „OBRTNIK I DIZAJNER“- suradnja člana klastera i Arhitektonskog fakulteta Zagreb
U organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Studija dizajna sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu drugu godinu za redom se održava projekt „ OBRTNIK I DIZAJNER“. Drvni klaster VIRIDIS u interakciji s Hrvatskom obrtničkom komorom povezao je člana klastera Palković d.o.o. u suradnju s Arhitektonskim fakultetom Zagreb na temi izrade prototipa novog proizvoda koju će za obrtnike dizajnirati studenti završne godine Studija dizajna.


Viridis na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.